LYKOURENTZOS

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, απηύθυνε χθες χαιρετισμό σε ειδική εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης για την «Ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα», η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό του από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. υπουργός παρουσίασε το όραμα του Υπουργείου, αλλά και τις προοπτικές του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, η οποία άλλωστε «είναι ένας φημισμένος τόπος προορισμού για διακοπές, παρά το γεγονός ότι και έχουμε ορισμένα προβλήματα τον τελευταίο καιρό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αδυνατίζουν οι φυσικές, οι πολιτισμικές, οι ιστορικές και θρησκευτικές δυνατότητες της χώρας», όπου «στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος επενδύσεων και η Σύμπραξη του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα».

Μάλιστα δεσμεύτηκε για τη σύνταξη, σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού, του απαραίτητου νόμου-πλαισίου έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, επισημαίνοντας ότι «τα επόμενα δύο χρόνια, 2013 και 2014, θα είναι δύσκολα χρόνια για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Αυτή τη δυσκολία μπορούμε να μετριάσουμε αν στους τομείς όπου μπορούμε να επιτύχουμε υψηλές επιδόσεις, το τολμήσουμε και το αποφασίσουμε».

Στη συνέχεια διασαφήνισε ότι «μπορεί να μην υπάρχουν πόροι για μια παραδοσιακή λογική χρηματοδότησης, υπάρχουν όμως κτίρια και υποδομές, όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το οποίο –για παράδειγμα- είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο που δεν έχει λειτουργήσει, όπου χρειάζονται δύο (2) εκατ. ευρώ για να μπορέσει η ελληνική Πολιτεία για να το παραλάβει από τον εργολάβο μέσω της αρμοδίας ανωνύμου εταιρίας του Υπουργείου Υγείας και το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής:

Έχουμε δύο εκατ. ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις παίρνουμε το νοσοκομείο και το εντάσσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου θα είναι ένα από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα λειτουργεί με τα προβλήματα, με τα πλεονεκτήματα και τις αρετές που λειτουργούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία; Ή το αξιοποιούμε για τον τουρισμό υγείας, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Φορέα (ΣΔΙΤ), προσβλέποντας στην ανάπτυξη»;

Ο κ. Λυκουρέντζος ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, αναφέροντας την πεποίθησή του «ότι θα πράξουμε η καθεμιά και ο καθένας, από όποια θέση και αν υπηρετούμε την πατρίδα σήμερα, αυτό το οποίο αξίζει η Ελλάδα για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές μας δυνατότητες».

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS