Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

syntagografisi

 

Αθήνα, 4.10.2012: Όπως αναφέρεται στο www.pfs.gr, "Αύριο το μεσημέρι 5.10.2012, ημέρα Παρασκευή, το Ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα ανοίξει, για να εκτελέσετε τις τελευταίες ληγμένες συνταγές μηνός Σεπτεμβρίου που θα έχουν διόρθωση ημερομηνίας".


Νωρίτερα την ίδια μέρα (4.10.2012), έγγραφο του ΕΟΠΥΥ  ανέφερε "οι γιατροί δεν θα πρέπει πλέον να διορθώνουν την ημερομηνία έκδοσης των συνταγών που εκδόθηκαν και δεν εκτελέστηκαν λόγω της προηγηθείσας αναστολής πίστωσης των ιδιωτικών φαρμακείων. Ως εκ τούτου το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν θα επιτρέπει από 4.10.2012 την εκτέλεση αυτών, ούτε θα γίνονται αποδεκτές οι χειρόγραφα εκτελεσθείσες διορθωμένες ηλεκτρονικές συνταγές".

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε αναστάτωση, καθώς μόλις την 1η Οκτωβρίου είχαν παρασχεθεί διευκρινίσεις από τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με την έκτέλεση συνταγών, όπου αναφερόταν ότι "το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα επιτρέπει μέχρι τις 5.10.2012 την εκτέλεση όσων ηλεκτρονικών συνταγών η ισχύς έχει λήξει, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διόρθωση της ημερομηνίας από τον συνταγογράφο ιατρό με σφραγίδα και υπογραφή".