XANTHOS

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και γιατρών από τα νοσοκομεία της Αττικής συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Στο συλαλλητήριο παραβρέθηκε ο βουλετής Ρεθύμνου και συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία στο χείλος της κατάρρευσης. Εκτός από τις βάρβαρες περικοπές πόρων, την έλλειψη προσωπικού και τις συγχωνεύσεις-κλείσιμο μονάδων υγείας, που έχουν μειώσει δραματικά το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης, η πολιτική των μνημονίων έχει προκαλέσει μια διαδικασία «αποασφάλισης» του πληθυσμού, με αποτέλεσμα πάνω από το 25-30% των πολιτών να είναι θεσμικά αποκλεισμένο από στο σύστημα υγείας. Έτσι, η ιατροφαρμακευτική περιθαλψη έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας και από τη συνταγματική υποχρέωση του «υγεία για όλους» οδηγούμαστε στο «υγεία μόνο για τους πλούσιους».
Το προσωπικό των νοσοκομείων αγωνίζεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, βιώνοντας μια εντεινόμενη μισθολογική εξαθλίωση και μισθολογική εξόντωση, για να αποτρέψει την οριστική κατάρρευση της δημόσια περίθαλψης. Αυτοί οι αφανείς ήρωες της σκληρής καθημερινότητας των δημόσιων νοσοκομείων, είναι ουσιαστικά οι μόνοι που με νύχια και με δόντα κρατούν ακόμα όρθια τη δημόσια περίθαλψη στον τόπο μας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πιστεύουμε ότι ο χώρος της υγείας είναι ο κατεξοχήν τομέας στον οποίο αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο η κοινωνική καταστροφή την οποία έχει προκαλέσει η πολιτική λιτότητας και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες. Απαιτείται λοιπόν λαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα νέα μέτρα διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης και συνολική ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και ...για λόγους υγείας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr