Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

KAMENOSPFS

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.
    Ενημερώθηκε για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ και ζήτησε την άμεση χρηματοδότησή του.
Τα μέλη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έθεσαν στον κ. Καμμένο τρία σημεία για την ομαλή λειτουργία των φαρμακείων:  
- Να προωθηθεί ο συμψηφισμός των οφειλών του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς.

- Η πίστωση των φαρμακοβιομηχανιών προς τα φαρμακεία να διαρκεί δύο μήνες.

- Να βγουν από τις λίστες του Τειρεσία οι φαρμακοποιοί στους οποίους χρωστά το ελληνικό δημόσιο.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Κουράκος, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών Νότης Μαριάς, ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Παναγιώτης Μελάς και ο συντονιστής γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:  

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο των Φαρμακοποιών και συζητήσαμε τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους έλληνες πολίτες.
Το σημαντικότερο είναι ότι οι φαρμακοποιοί δεν προέταξαν τις απαιτήσεις του δικού τους κλάδου, αλλά την επιβίωση του ΕΟΠΥΥ. Την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.
Αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση και οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση πριν από τις εκλογές -ένα ακόμη ψέμα- τότε θα φτάσουμε στο σημείο που δεν θα μπορεί κανένας ασφαλισμένος να έχει τα φάρμακα που απαιτούνται για την επιβίωσή του.  
Η κυβέρνηση αντί να προτάσσει τις πληρωμές στους τοκογλύφους των παράνομων δόσεων, με επιτόκια επτά φορές πάνω τα οποία εξυπηρετούν τους διεθνείς τραπεζίτες, έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την ασφάλεια, την υγεία και την επιβίωση των ελλήνων πολιτών.
Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των φαρμακοποιών και ζητάμε άμεσα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% όπως έχει προσυμφωνηθεί και την πληρωμή μέσω συμψηφισμού των απαιτήσεων των φαρμακείων.
Δεν είναι ανάγκη να εκταμιεύσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο. Εάν δοθούν επιταγές οι οποίες θα εισπράττονται μόνο από το δημόσιο, θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των οφειλών και θα μπορέσουν να λειτουργούν τα φαρμακεία και οι ασφαλισμένοι να βρίσκουν τα φάρμακά τους».