farmakopoios 10

Μετά τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποίησεων από την 1η Οκτωβρίου 2012, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών.
Από τη Δευτέρα, λοιπόν, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της Αττικής καταβάλλοντας μόνο το ποσοστό συμμετοχής τους.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, ενώ τόνισε ότι "η επιτυχής έκβαση των προσπάθειών μας εξαρτάται από την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, την αυτοσυγκράτηση και τη συνεργασία".

Παρατίθενται οι δηλώσεις των κυρίων Α. Λυκουρέντζου και Κ. Λουράντου μετά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την απόφασή του. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι η επιτυχής έκβαση των προσπαθειών μας, όλων όσων μετέχουμε των υπηρεσιών και της αγοράς  υγείας, εξαρτάται από την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, την αυτοσυγκράτηση και τη συνεργασία.
Η Κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά και όλων των παρόχων υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο».

Από την πλευρά του ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι «Μετά τη συνάντησή μας με τον Υπουργό Υγείας πήραμε διαβεβαιώσεις για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών μας και για την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, τα οποία θα δρομολογηθούν εντός των ημερών.
Βεβαίως εμείς μετά από αυτές τις διαβεβαιώσεις αναστέλλουμε την κινητοποίηση από τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, και μετά από κάποιες μέρες θα εκτιμήσουμε την όλη τήρηση της διαδικασίας.
Θα έλεγα ότι περιμένουμε από την Κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αφού και εμείς δείξαμε ότι κάνουμε μια κίνηση καλής θέλησης, να δείξει και εκείνη τη θετική στάση της απέναντι στα πολλά προβλήματα των φαρμακείων τα οποία αυτή τη στιγμή οικονομικώς πλήττονται βαριά».

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS