dp2 small

 

Μια σημαντική απώλεια μετρά ο επιχειρηματικός κόσμος, καθώς έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Πετσιάβας σε ηλικία 87 ετων, διακεκριμένος επιχειρηματίας, πρόεδρος της Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Ν. Πετσιαβας ΑΕ και πρώην πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Ο Δημήτρης Πετσιάβας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη αποκτώντας Master το 1951. Απο το 1951 ως το 1958 εργάστηκε ως ερευνητής στα φαρμακευτικά εργαστήρια της Merck Sharp and Dohme, όπου είχε σημαντική συμμετοχή στην ανάπτυξη νέων τεχνικών παραγωγής και νέων φαρμακευτικών προιοντων, και τιμήθηκε με την αναγνώριση του ως μέλος της Ερευνητικής Εταιρείας Sigma Xi.
Απο το 1958 ενσωματώνεται στην οικογενειακή εταιρεία, Ν. Πετσιαβας ΑΕ, την οποία έκτοτε ανέπτυξε σε μια απο τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον τομέα των χημικών και βαφών κλωστοϋφαντουργίας καθώς επίσης πλαστικών και παραφαρμακευτικών ειδών. Δραστηριοποιήθηκε επίσης δυναμικά στον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην παραγωγή φαρμάκων στη Ελλαδα.
Παράλληλα μετείχε σε όλα τα σημαντικά επιμελητήρια και συνδέσμους. Υπηρέτησε στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΒ, του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων, και του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών όπου μέχρι πρόσφατα κατείχε θέση Α’ αντιπροεδρου.
Ο Δημήτρης Πετσιάβας διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών πρόεδρος του Ελληνο Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και στη συνέχεια επίτιμος πρόεδρος αυτού. Ανέλαβε την Προεδρία του επιμελητηρίου το 1975, κατά την ιδιαίτερα δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο και παρέμεινε σε αυτήν έως το 1998, για 23 συνεχή έτη.  Ο εκλιπών συνέδεσε την πορεία του με αυτήν του επιμελητηρίου και κατάφερε να το αναβαθμίσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο που μπορεί να φθάσει ένας θεσμικός επιχειρηματικός φορέας.
Ανθρωπος ευθύς και σεμνός υπήρξε πολύ αγαπητός. Μας αφήνει με την ανάμνηση του ευπατρίδη επιχειρηματία που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το όραμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και συμμετείχε ενεργά στη συλλογική προσπάθεια της ανάπτυξης και εξέλιξης της εποχής του.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS