logo-pfs

Αθήνα, 20.9.2012: Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΠΦΣ με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη για θέματα αρμοδιότητάς του.
Από πλευράς ΠΦΣ ετέθησαν τα θέματα:

A. Της εφαρμογής της κυβερνητικής δέσμευσης του συμψηφισμού των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και για τα παλιά χρέη προς τα φαρμακεία.

Β. Την κατάργηση της ΠΟΛ 1032/2012 που αφορά στην υπερβολική φορολόγηση της υπεραξίας στις περιπτώσεις των συστεγάσεων.

 Γ. Της φορολόγησης με βάση τα εισπραχθέντα και όχι τα εκδοθέντα τιμολόγια, όπως ισχύει για τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές.

Δ. Της μη παρακράτησης από λογαριασμούς Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε περιπτώσεις μη ληξιπρόθεσμων χρεών, όταν υποβάλλεται αίτηση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Ε. Της μείωσης των φορολογικών συντελεστών των φαρμακείων που λειτουργούν με τη μορφή της ατομικής επιχείρησης, έτσι ώστε να εξομοιωθούν φορολογικώς με τα φαρμακεία εκείνα που λειτουργούν με τη μορφή προσωπικής εταιρείας.

Τα αιτήματα του κλάδου συζητήθηκαν σε ευνοϊκό κλίμα από πλευράς Υπουργείου και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις ενόψει και της επικείμενης αναμόρφωσης του φορολογικού νομοσχεδίου και θα σας κρατήσει ενήμερους στην επόμενη συνάντηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr