Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων

Δελτίο Τύπου, 19.9.2012: Μετά από πρόσκληση του αναπλ. υπουργού Υγείας για διαβούλευση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ με θέμα «Απαιτήσεις, Εκκαθάριση και Πληρωμές», παρουσία του προέδρου του Οργανισμού και των δύο αντιπροέδρων, μας ανακοινώθηκε ότι ο Οργανισμός αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων του στους ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. Όπως μας εξήγησε υπάρχει υπέρβαση δαπανών στο κωδικό μας βάση των προϋπολογισθέντων. Αυτό που ξέχασε να μας αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν ότι εν κρυπτώ έγινε τροποποίηση όλων των κωδικών του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Τροποποιήσεις που επέφεραν σημαντικές μειώσεις παντού πλην του φαρμάκου που εδόθη αύξηση.  
Ειδικότερα η δαπάνη για το φάρμακο από το 48% ανέβηκε στο 60,2 % μετά το Rebate και το σύνολο των υπολοίπων παρόχων (νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, κλινικοί ιατροί, κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας και φυσικοθεραπευτές) θα λάβει κάτι λιγότερο από 40%. Ως εκ τούτου είναι αναπόφευκτο να προκύπτει υπέρβαση στο κωδικό μας, αφού από τα 340 εκ. αρχικός προϋπολογισμός έπεσε στα 262 εκ. και τώρα διαμορφώθηκε στα 187 εκ. την ίδια στιγμή που ο Οργανισμός ενέταξε στις καλύψεις του, τους ασφαλισμένους του Ο.Ν και του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και κραυγάζουν για το σκάνδαλο στον χώρο της περίθαλψης των πολιτών της χώρας μας. Η υγεία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (9,5 εκατομμύρια πολίτες), σε σχέση και με τη βαρύτατη οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας, μπαίνει πλέον σε σοβαρότατο κίνδυνο.
Αύριο Πέμπτη 20.09.2012, έχουμε προσκαλέσει στα γραφεία του Συνδέσμου μας, όλους τους παρόχους υγείας που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, πλην φαρμακοποιών, για να λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις.
Επειδή η περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη, απαιτείται απ’ όλους εγρήγορση και υπευθυνότητα.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS