Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

ees apostoli

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την βορειοανατολική Συρία, κινητοποιεί άμεσα το έμψυχο δυναμικό του αποστέλλοντας οδικώς την Παρασκευή (10/2) το πρωί την πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα αναχωρήσει την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9 π.μ., από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό (Άστρους 111-113), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα αποσταλεί στην Τουρκία με τρία (3) φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Σημειώνεται ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η επόμενη αποστολή του Ε.Ε.Σ. με προορισμό τη Συρία.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/