A4 Poster PharmacistsDay 22 01

Μια μεγάλη γιορτή διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Λευκού Πύργου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.

Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Φαρμακεία ενωμένα για έναν κόσμο πιο υγιή», αναδεικνύοντας τον θετικό αντίκτυπο του φαρμακείου στην υγεία παγκοσμίως και ενδυναμώνοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των φαρμακοποιών.

Ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας η εκδήλωση-θεσμός επανέρχεται δυναμικά. Μικρές τέντες θα στηθούν περιμετρικά του Λευκού Πύργου, ενώ οι πολίτες που θα τις επισκέπτονται θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως είναι οι εμβολιασμοί, τα rapid tests, η περιποίηση τραύματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή.

Ταυτόχρονα θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ θα δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία που αφορά, μεταξύ άλλων, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την πρόληψη και τον έλεγχο του προδιαβήτη. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από δυναμική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα social media.

Στόχος του ΦΣΘ είναι να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο των φαρμακοποιών στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας, ενός ρόλου που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας.

«Οι φαρμακοποιοί συμβάλλουν με την επιστημονική κατάρτιση, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη διασφάλιση της καλής υγείας των πολιτών. Στόχος του Συλλόγου μας παραμένει η λειτουργία των φαρμακείων ως μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η θεσμοθέτηση από την πολιτεία της παροχής υπηρεσιών μέσα από αυτά. Άλλωστε μελέτες έχουν αποδείξει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη αν θεσμοθετηθούν οι υπηρεσίες στα φαρμακεία, ενώ συγχρόνως θα προστατευτεί περισσότερο η δημόσια Υγεία μέσω της πρόληψης ασθενειών, της παρακολούθησης της συμμόρφωσης των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή τους, της συμβουλής και της φροντίδας», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS