Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

SEIB PHOTO

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα συναντήθηκε στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας την Τρίτη 12 Ιουλίου με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), αναφορικά με θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας και ο  Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μαριάκης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον ΣΕΙΒ, έθεσαν το θέμα των νοσοκομειακών οφειλών οι οποίες παρουσιάζουν ανοδική τάση.

Η Υπουργός σημείωσε πως γνωρίζει το θέμα και καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι ροές των αποπληρωμών.

Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πρόβλημα των ατιμολόγητων υλικών που προμηθεύονται κάποια Νοσοκομεία και η λύση θα αναζητηθεί σε συνάντηση των Διοικητών των Νοσοκομείων που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα, με τους υπεύθυνους Υ.Πε.άρχες και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

Σημαντικό σημείο της συνάντησης η εκδήλωση εκατέρωθεν για αναζήτηση λύσεων για τις Ψηφιακές Εφαρμογές στον χώρο της Υγείας, όπου ο ΣΕΙΒ, μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία που διαθέτει. Για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί συνάντηση για συνεργασία του  Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισής και τον ΣΕΙΒ, την οποία θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του γραφείου της Αναπλ. Υπουργού, κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Στη συνάντηση σχολιάστηκε με θετικό πρόσημο η καλή συνεργασία του ΣΕΙΒ με την ΕΚΑΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ και επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας εκπροσώπων του ΣΕΙΒ με την ηγεσία του Υπουργείου, στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων για τη διαρκή επικαιροποίηση και την ταχύτερη επίλυση των θεμάτων.