Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

40 0107 SYNEDRIO EKPA 230921 1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές επετειακό συνέδριο με θέμα: «200 Χρόνια Νεότερης Ελληνικής Ιατρικής» που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το συνέδριο εντασσόταν στο πρόγραμμα επετειακών δράσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με την υποστήριξη της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», στην οποία συμμετέχουν 15 κοινωφελή, πολιτιστικά και επιστημονικά Ιδρύματα της χώρας και η Εθνική Τράπεζα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχαν 188 εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών, διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από 93 ομιλίες και διαλέξεις στα πλαίσιο 32 συνεδριών προβλήθηκαν τα κυριότερα επιτεύγματα της νεότερης ελληνικής ιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αναδείχθηκαν οι σημαντικότεροι  Έλληνες επιστήμονες που συνέβαλλαν στην θεμελίωση και εξέλιξη της ιατρικής γνώσης στην χώρα μας και διεθνώς.

Η συμμετοχή της Γαλλικής Ιατρικής Ακαδημίας και της Ρουμανικής Ακαδημίας είχε ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και η Επανάσταση ξεκίνησε από το Ιάσιο ενώ αρκετοί ήταν οι ιατροί που τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών μετέβησαν στην Γαλλία για σπουδές και επιστρέφοντας στην Ελλάδα εισήγαγαν την νέα γνώση και τις ειδικότητες στην χώρα μας.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου ήταν δωρεάν και οι προβολές στο διαδίκτυο ξεπέρασαν τις 1900.