Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

017


O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρώτος εδώ και χρόνια στην εκμάθηση και παροχή Α’ Βοηθειών, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, διοργανώνει ειδική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Α΄ Βοηθειών.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 14:00.

Κατά τη διάρκεια, εθελοντές και προσωπικό του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσουν στο κοινό επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών (περιπτώσεις πνιγμονής, καρδιοπνευμονική ανάνηψη κ.α.) για παιδιά και ενήλικες, στοχεύοντας στην ενημέρωση των πολιτών για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτέμβρη, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Οι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν την ημέρα αυτή, προκειμένου να τονίσουν τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή. Το μήνυμα της φετινής χρονιάς είναι: "Γίνε ο ήρωας των Α' Βοηθειών στο σχολείο και στην κοινωνία".