Δ.Τ. Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, διοργάνωσαν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια», την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η ενδοοικογενειακή βία, τόσο σε βάρος των παιδιών, όσο και των συντρόφων, η οποία αποτελεί πρόκληση για τις κοινωνίες μας διαχρονικά, αλλά και τείνει να επιταθεί στις σύγχρονες συνθήκες εγκλεισμού. Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρόσθετες αφορμές τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Χαιρετισμό απηύθυνε, κατά την έναρξη της Ημερίδας, ο Πρόεδρος Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Εισηγητής ήταν ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, PhD, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Πρόεδρος έως το 2020 στην επιτροπή Lanzarotte του Συμβουλίου της Ευρώπης και Εθνικός Αντιπρόσωπος, τόσο στην ίδια Επιτροπή, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών καθώς και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας, κ.κ. Σταυρούλα Παπανικολάου, Ψυχολόγος, MSc και Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος, MA, MSc.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS