fsth logo

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι πρώτοι 40 φαρμακοποιοί το 1ο πιστοποιημένο σεμινάριο με θέμα «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς» που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Επί τρεις συνεχόμενες Κυριακές οι συμμετέχοντες, με επικεφαλής την εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ευγενία Τριανταφυλλίδου, έλαβαν πολύτιμες θεωρητικές γνώσεις για το πώς να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε συμπολίτες μας των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εκτός όμως από το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσης, υπήρχε και το πρακτικό με τους φαρμακοποιούς να μαθαίνουν τη βασική υποστήριξη ζωής (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και το χειρισμό τραυμάτων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου η κ. Τριανταφυλλίδου έθετε υπόψη των συμμετεχόντων διάφορα σενάρια που μπορεί να συμβούν και στην πραγματικότητα (πτώση ατόμου από σκάλα, τροχαίο ατύχημα, απώλεια αισθήσεων κλπ) και τους ζητούσε τη γνώμη τους για το πώς θα τα αντιμετώπιζαν.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι 40 συμμετέχοντες φαρμακοποιοί θα λάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα αποδεικνύει την ικανότητά τους στην παροχή υπηρεσιών Α’ Βοηθειών και επίσης 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Το 2ο σεμινάριο «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς» θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο και θα το παρακολουθήσουν άλλοι 40 φαρμακοποιοί που ήδη δήλωσαν συμμετοχή, ενώ το 3ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Το πρόγραμμα των πιστοποιημένων σεμιναρίων διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.Επισημαίνεται ότι έπονται και άλλοι κύκλοι τέτοιων σεμιναρίων με στόχο όλα τα μέλη του Συλλόγου να εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS