Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Συνεδριακή αίθουσα

Περισσότεροι από 90 φαρμακοποιοί παρακολούθησαν τη Διημερίδα με θέμα «Το φαρμακείο επιβίωσε, εκσυγχρονίζεται & οραματίζεται», που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης των φαρμακοποιών, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο SUNRISE στον Μόλυβο.

Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης και της επόμενης ημέρας για τα φαρμακεία της χώρας μας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο των νησιωτών φαρμακοποιών όσο και των εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Απ.Βαλτάς

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βαλτάς αναφέρθηκε διεξοδικά στα θέματα που απασχολούν τον φαρμακοποιό στην καθημερινότητά του, όπως η εκτέλεση συνταγών και γνωματεύσεων, οι ελλείψεις φαρμάκων, το rebate, καθώς και η διάθεση των ΦΥΚ μέσα από τα φαρμακεία, επισημαίνοντας πάντα τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού μέσα στην κοινωνία.Επιπλέον, τόνισε πως «παρά τις δυσμενείς συνθήκες που βίωσε το φαρμακείο μέσα στα χρόνια των Μνημονίων, επιβίωσε, εκσυγχρονίζεται & οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον. Καθοριστικό ρόλο στο να “οραματίζεται” διαδραματίζει η διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση των φαρμακοποιών με την εγκυρότητα του ΙΔΕΕΑΦ. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από

Ακόμη, ο κ. Βαλτάς αναφέρθηκε στην πιστοποίηση των φαρμακοποιών στους εμβολιασμούς, όπου η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα γίνεται εξ αποστάσεως με μαθήματα σε 3D animation.Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία της διημερίδας, έλαβαν χώρα:

Παράλληλα με το συνέδριο, λειτούργησε έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών φαρμακείου.

Μεγάλος χορηγός της Διημερίδας ήταν η εταιρεία ELPEN.