Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

fsth

Κοινό μέτωπο ενάντια στην ανεξέλεγκτη πώληση συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων, που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στήνουν οι επιστημονικοί φορείς. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το σχέδιο Νόμου (άρθρο 74, παράγραφος 3) χαρακτηρίζοντας εγκληματική την πρόθεση υπαγωγής της αρμοδιότητας για αυτά τα σκευάσματα από το υπουργείο Υγείας στο υφυπουργείο Αθλητισμού.


Ταυτόχρονα συμμετέχει και στηρίζει τον κοινό αγώνα για απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης και των άλλων επιστημονικών φορέων, όπως  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και οι γυμναστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από  τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων. Κι αυτό διότι επιτρέπει  τη χορήγησή τους χωρίς την έγκριση και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας. Αλληλοστηριζόμαστε και με άλλους επιστημονικούς φορείς, των οποίων τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα καταπατώνται με το συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου και επιμένουμε στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.