Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

photo 3cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4061/26.7.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας τροπολογία που ρυθμίζει ζητήματα φαρμάκων, φαρμακείων και του ΠΦΣ, και η οποία τροπολογία προβλέπεται να ψηφιστεί σήμερα. Συγκεκριμένα:

α) Επαναφέρεται η διάταξη για την υποχρεωτική τήρηση του διευρυμένου ωραρίου που δηλώνουν τα φαρμακεία, η οποία διάταξη υπήρχε μέχρι την ψήφιση του άρθρου 257 του Ν. 4512/2018 και είχε καταργηθεί. Συγχρόνως προβλέπονται κυρώσεις σε περίπτωση μη εφαρμογής του δηλωθέντος διευρυμένου ωραρίου, καθώς επίσης προβλέπεται προθεσμία 10 ημερών από την δημοσίευση του Νόμου, εντός της οποίας τα φαρμακεία μπορούν να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν τις δηλώσεις διευρυμένου ωραρίου που είχαν υποβάλει αρχικώς.

β) Ανατίθεται στον Π.Φ.Σ. ο έλεγχος και η είσπραξη του πόρου 0,4% από τις φαρμακευτικές εταιρείες, γενόμενης αποδεκτής της σχετικής πρότασης του Π.Φ.Σ.

γ) Γίνεται προαιρετικός ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα από το Κρατικό Μονοπώλιο Ναρκωτικών νομίμως κυκλοφορούντα ναρκωτικά (μορφίνες, πεθιδίνες), γενόμενης αποδεκτής της σχετικής πρότασης του Π.Φ.Σ.

δ) Καταργείται η αναγραφή της ενδεικτικής τιμής λιανικής πώλησης επί της συσκευασίας του προϊόντος ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., γενόμενης αποδεκτής της σχετικής πρότασης του Π.Φ.Σ.

ε) Ορίζεται εμβόλιμη προθεσμία υποβολής αιτήσεων εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου 2018 για τις κενές θέσεις φαρμακείων κατά την 30η Σεπτεμβρίου.

Ευθύς μόλις ψηφισθεί το τελικό κείμενο από την Βουλή, θα σας κοινοποιηθεί προς ενημέρωσή σας".