photo 3cnew

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, η κυβέρνηση παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τον ΠΦΣ εφαρμόζει νέο κεφαλικό φόρο (rebate) στα φαρμακεία, τιμωρώντας ταυτόχρονα και τους ασθενείς που επιλέγουν τα φάρμακα που συνταγογράφησε ο ιατρός και δεν ανήκουν στην κατηγορία των γενοσήμων. Αποτελεί παγκόσμιο παράδοξο η κυβέρνηση να επιβάλει κεφαλικό φόρο στα φαρμακεία, τη στιγμή που η επιλογή του φαρμάκου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ασθενή.

Η κυβέρνηση και οι θεσμοί μετά από 9 χρόνια αναποτελεσματικών πολιτικών επιβαρύνσεων και περικοπών συνεχίζουν να προτείνουν μέτρα που διέπονται από φορομπηχτική και τιμωρητική φιλοσοφία προς τους ασθενείς σε αντίθετη κατεύθυνση από τον ασθενοκεντρικό χαρακτήρα που υιοθετούν πλέον όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας.

Είναι αδιανόητο οι φαρμακοποιοί, που όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, έχουν επιφορτιστεί όλα τα μέτρα για το φάρμακο, να επωμιστούν ακόμα ένα ληστρικό μέτρο.

Παράλληλα η Κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στα φαρμακεία με την απόφασή της να επιβάλει να διατηρούν ελάχιστες ποσότητες φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία, την ίδια ώρα που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των ελλείψεων. Οι αποφάσεις αυτές μας κάνουν να σκεπτόμαστε ότι δεν βρισκόμαστε σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά σε μια χώρα με απολυταρχικό καθεστώς.

Πρόθεση μας είναι προσφύγουμε με κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση αυτών των απαράδεκτων διατάξεων.

Τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στο κλείσιμο χιλιάδων φαρμακείων και στην απόλυτη φτωχοποίηση του κλάδου μας.

Μήπως τελικά αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της κυβέρνησης;"

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS