marina z124226

Οπλισμένοι με περισσότερες γνώσεις και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς με αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα που επισκέπτονται τα φαρμακεία τους είναι οι φαρμακοποιοί της πόλης μας που παρακολούθησαν τον 4ο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Χθες έγινε το πέμπτο και τελευταίο μάθημα με τίτλο «Τα νεότερα δεδομένα για τη θεραπεία των ασθενών με σπονδυλοαρθρίτιδες» και εισηγήτρια την ρευματολόγο, υποψήφια διδάκτορα του ΑΠΘ Μαρίνα Ζακαλκά. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος απονεμήθηκαν και τα πιστοποιητικά συμμετοχής στους φαρμακοποιούς που παρακολούθησαν ολοκληρωμένα τον 4ο κύκλο. Επίσης οι συμμετέχοντες μοριοδοτήθηκαν από το ΙΔΕΕΑΦ με μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δικαιώνοντας την προσπάθεια του Συλλόγου που εξασφάλισε διπλές εισηγήσεις-παρουσιάσεις την ίδια μέρα, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Από την πρώτη στιγμή η πρωτοβουλία των μεταπτυχιακών αγκαλιάστηκε θερμά από τους φαρμακοποιούς. Αυτοί οι κύκλοι μαθημάτων θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι, με ένα καινούργιο θέμα που ενδιαφέρει τους φαρμακοποιούς στην καθημερινή εργασία τους.

Στόχος είναι να επικαιροποιηθούν οι γνώσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς τους οποίους εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να αναβαθμιστεί το επιστημονικό επίπεδό τους. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων ο φαρμακοποιός αποκτά μια ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πλήρη γνώση ενός συστήματος του οργανισμού, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των θεραπευτικών – φαρμακευτικών προσεγγίσεων.

«Το συμβούλιο του Συλλόγου μας δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των συναδέλφων. Από το 2000 έχουμε αρχίσει τη δια βίου εκπαίδευση με μεμονωμένα μαθήματα, τα οποία από το 2016 μετεξελίχθηκαν σε ολοκληρωμένες ενότητες και έρχονται να προστεθούν στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή των συναδέλφων, μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Σκοπός μας είναι, μέσω του εκτεταμένου εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου μας, να προσφέρουμε φαρμακευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης προς τους συμπολίτες μας», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Ο ΦΣΘ ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές που μετέδωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με το αντικείμενο της ειδικότητάς τους και τους φαρμακοποιούς που αγκάλιασαν την προσπάθεια και συμμετείχαν μαζικά σε όλα τα μαθήματα.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr