Θεόδωρος Τρύφων

Παρέμβαση πάνω σε τρεις άξονες πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων στο Επενδυτικό Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σχετικά με τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική αναπτυξιακή διάσταση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, τονίζοντας τη θέση και το όραμα του ελληνικού φαρμάκου ως διεθνούς brand name μέσα σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον. Επισήμανε, παράλληλα, τη μεγάλη εξωστρέφεια που επιδεικνύουν οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκου, όταν στην εγχώρια αγορά κατέχουν μόνο το 20% της φαρμακευτικής αγοράς ενώ το υπόλοιπο κυριαρχείται από εισαγόμενα ακριβά φάρμακα. «Αν θέλουμε ανάπτυξη θα πρέπει να περιορίσουμε τις εισαγωγές και να καταναλώνουμε αυτά που παράγουμε» δήλωσε σχετικά ο κ. Τρύφων.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΦ περιέγραψε το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αναφέροντας εκτός από το σφιχτό φορολογικό πλαίσιο που ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, το άδικο σύστημα clawback και rebate, το οποίο υποχρεώνει τις ελληνικές εταιρείες να δίνουν τεράστια ποσά ως «ποινή» για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης. Μάλιστα, ο κ. Τρύφων έθεσε επιτακτικά την ανάγκη μείωσης του clawback ως μέτρο υποβοήθησης της επενδυτικής δράσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΕΦ έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την χάραξη μίας συνολικής φαρμακευτικής πολιτικής η οποία θα επιβραβεύει την αναγνωρισμένη προστιθέμενη αξία της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου ως βασικού στοιχείου ανάτασης της εθνικής οικονομίας, θα δίνει έμφαση στην πραγματική καινοτομία, καθώς και πραγματικά κίνητρα (όπως π.χ. φοροαπαλλαγές κ.ά.) για επενδύσεις στην Έρευνα και Ανάπτυξη.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS