Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

fsth

Άρχισαν την Δευτέρα 19 Μαρτίου οι εγγραφές για τον 4ο κύκλο των μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης των φαρμακοποιών. Κεντρικό θέμα του 4ου κύκλου είναι «Αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα» και τα μαθήματα (συνολικά πέντε) θα διαρκέσουν από τις 26 Μαρτίου έως και τις 4 Ιουνίου 2018. Οι φαρμακοποιοί που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή τηλεφωνώντας στα γραφεία του Συλλόγου (2310-471776) από την Δευτέρα 19 Μαρτίου, από τις 08:00 έως τις 15:00.

Στόχος των μεταπτυχιακών είναι να επικαιροποιηθούν οι γνώσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, τους οποίους εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να αναβαθμιστεί το επιστημονικό επίπεδό τους.

Το πρώτο μάθημα του 4ου κύκλου θα γίνει την Δευτέρα 26 Μαρτίου με εισηγητή τον αρχίατρο, αναπληρωτή διευθυντή του Ρευματολογικού Τμήματος του 424 ΓΣΝΕ, Γρηγόρη Σακελλαρίου και τίτλο «Βασικές αρχές Ανοσολογίας, αυτοάνοσα και αυτοφλεγμονώδη νοσήματα. Πώς ορίζονται και ποιες οι νεότερες εξελίξεις».

Το πρόγραμμα των επόμενων μαθημάτων είναι το εξής:

-16 Απριλίου: τίτλος μαθήματος «Ρευματολογικά νοσήματα. Εμβαθύνοντας στις οροαρνητικές σπονδυλοαρθρίτιδες».

-7 Μαΐου: τίτλος μαθήματος «Κοιτάζοντας πέρα από το δέρμα στην ψωριασική αρθρίτιδα. Παθοφυσιολογία, η κλινική εικόνα και η σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση».

-21 Μαΐου: τίτλος μαθήματος «Κατανοώντας την αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα. Παθοφυσιολογία. Κλινική εικόνα και σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση».

-4 Ιουνίου: τίτλος μαθήματος «Τα νεότερα δεδομένα για τη θεραπεία των ασθενών με σπονδυλοαρθρίτιδες».

Ο Σύλλογος, παρακολουθώντας την πορεία των μεταπτυχιακών από το 2016, οπότε πήραν σάρκα και οστά, μέχρι σήμερα, διαπίστωσε την έντονη διάθεση των συναδέλφων να συμμετέχουν σε αυτά. Δεδομένου ότι η χωρητικότητα της συνεδριακής αίθουσας του Συλλόγου μας είναι 100 ατόμων και οι συμμετοχές σε κάθε κύκλο ξεπερνούσαν αυτόν τον αριθμό, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να πραγματοποιηθούν διπλές εισηγήσεις -ομιλίες ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Kάθε μάθημα αυτού του κύκλου θα πραγματοποιείται σε δύο τμήματα: το πρώτο θα αρχίζει στις 19:30 και το δεύτερο στις 21:00. Κατά την εγγραφή σας, θα δηλώνετε την ώρα που θέλετε να παρακολουθήσετε.