Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

IDEEAF RedCross 300x300

Ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποιημένων σεμιναρίων «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς», σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε μια χρονική στιγμή στην οποία ο κλάδος των φαρμακοποιών επιδιώκει να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να αναδείξει το μείζον θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας από τα φαρμακεία. Η πιστοποιημένη απόκτηση γνώσεων για την παροχή Α΄ Βοηθειών αποτελεί, εκτός από εφόδιο για κάθε φαρμακοποιό, ένα όπλο στη φαρέτρα των επιδιώξεων του κλάδου.

Η διάρκεια κάθε σεμιναρίου είναι 24 ώρες, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 40 άτομα και την υλοποίησή τους έχουν αναλάβει πιστοποιημένοι εκπαιδευτές των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί, εφόσον παρακολουθήσουν το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου, θα λαμβάνουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα αποδεικνύει την ικανότητά τους στην παροχή υπηρεσιών Α’ Βοηθειών, πενταετούς ισχύος και 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. όλων των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων έχουν ήδη ενημερωθεί και έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σεμιναρίου στην περιοχή τους. Οι φαρμακοποιοί μπορούν να ενημερώνονται από τον Σύλλογό τους για τον χρόνο διεξαγωγής του σεμιναρίου, ενώ το κόστος εγγραφής για κάθε φαρμακοποιό ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 25€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Όλες οι πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου και οι εγγραφές στο www.ideeaf.gr/ees