Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

10689431 1504284586513769 6763025608503205161 n

Το τρίτο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας - ΣΦΦΕ είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ΣΦΦΕ αποτελεί μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από μία ομάδα φοιτητών στην Πάτρα. Βασικός του στόχος είναι η ενημέρωση των μελλοντικών φαρμακοποιών σχετικά με τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έπειτα από την απόκτηση του πτυχίου τους. Το συνέδριο παρακολουθούν φοιτητές και από τα τρία τμήματα της χώρας, ενώ κεντρικός σκοπός του παραμένει η ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης πάνω σε ζητήματα που αφορούν ολόκληρη τη φοιτητική κοινότητα.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το 2015 με συμμετοχή 250 φοιτητών .

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, το ΣΦΦΕ επέστρεψε για το δεύτερο κατά σειρά συνέδριο την Άνοιξη του 2016 στην Πάτρα. Η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν για άλλη μία φορά συγκλονιστική καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα, μέσω των διαδραστικών σεμιναρίων και workshop που πραγματοποιήθηκαν, να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου και να αντλήσουν χρήσιμες για την μετέπειτα πορεία τους πληροφορίες.

Έπειτα το 2017 υπήρξε ένα έτος ανασυγκρότησης της διοργανωτικής ομάδας του συνεδρίου μας και κατά το οποίο μεσολάβησε το πρώτο ΣΦΦΕ Sessions.

Οργανώνοντας το περιεχόμενο του Συνεδρίου μας σκεφτήκαμε και θέσαμε ορισμένες ερωτήσεις:

• Τι σημαίνει να είσαι Φαρμακοποιός;

• Ποια είναι η φαρμακευτική πραγματικότητα αυτήν την στιγμή στη χώρα;

• Πώς είναι τα πράγματα για τους φαρμακοποιούς στην Ευρώπη;

• Πώς μπορώ να καταφέρω να πετύχω και να διακριθώ στο χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας;

• Πώς μπορώ να εξελίξω επιστημονικά τον ρόλο μου στο φαρμακείο;

• Έχει η Ελλάδα έρευνα στο φάρμακο;

• Τι είναι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων;

• Ποια είναι η κατάσταση των σχολών μας σε σχέση με άλλες του εξωτερικού;

Στόχος μας να λάβουμε τις απαντήσεις για αυτές και ακόμα περισσότερες ερωτήσεις που θέτει ένας φοιτητής Φαρμακευτικής την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επισκέψου το site του ΣΦΦΕ 2018 και την σελίδα μας στο Facebook για να μάθεις περισσότερα και να συμμετάσχεις στο συνέδριο μας.

Οι εγγραφές άνοιξαν και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Έχει εξασφαλιστεί έκπτωση μετακίνησης 50% από τα ΚΤΕΛ Αχαΐας για την μετακίνηση των συνέδρων με την επίδειξη του έντυπου εισιτηρίου συμμετοχής.

Η διοργανωτική Ομάδα ΣΦΦΕ 2018