Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Omoiopathitiki gia farmakopoious

Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών, σε συνεργασία με εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προγράμματος European Committee for Homeopathy, διοργάνωσαν τον Κύκλο Σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για φαρμακοποιούς 2017», που περιλάμβανε 5 σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 30 ωρών. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος και διέθεσε τον χώρο για τις ανάγκες των σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 70 φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, ενώ στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετείχαν οι κ.κ.:

- Ελένη Σκαλτσά, φαρμακοποιός, καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

- Όλγα Τζάκου, φαρμακοποιός, καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

- Πέτρος Γαρζώνης, ιατρός-παθολόγος

- Ηλίας Δημητρέλλος, νομικός σύμβουλος ΠΦΣ

- Χριστιάνα Ευσταθίου, φαρμακοποιός

- Γιώργος Παπαϊωάννου, φαρμακοποιός

- Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, νευρολόγος, MSc στην Κλασική Ομοιοπαθητική, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

- Γιάννα Περγαντά, φαρμακοποιός

- Κώστας Πετρουλάκης, φαρμακοποιός

- Μάρκος Φιλιάνος, φαρμακοποιός

Ο 1ος κύκλος των σεμιναρίων ξεκίνησε τον Μάιο 2017 και ολοκληρώθηκε με την «Πρακτική εξάσκηση – Εργαστήριο» τον Νοέμβριο 2017.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την «Πρακτική εξάσκηση – Εργαστήριο», οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί χωρίστηκαν σε δύο μικρότερες ομάδες, οι οποίες και είχαν την ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης στην «Παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων από πρώτη ύλη μέχρι την τελική μορφή». Με συντονιστές τη φαρμακοποιό κα Χριστιάνα Ευσταθίου, γραμματέα της ΕΕΟΦ και τον φαρμακοποιό κ. Κώστα Πετρουλάκη, πρόεδρο της ΕΕΟΦ και ομάδα ομοιοπαθητικών φαρμακοποιών παρασκεύασαν κάψουλες, σταγόνες, granules, globules, ταμπλέτες, κρέμες, και πολλά άλλα.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων οι φαρμακοποιοί που το παρακολούθησαν θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ΙΔΕΕΑΦ. Η απονομή των πιστοποιητικών θα γίνει στην 5η Ημερίδα της ΕΕΟΦ, στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων Ομοιοπαθητικής και τα εξαιρετικά σχόλια που συγκέντρωσε από τους συμμετέχοντες, θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα του 2ου Κύκλου Σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για φαρμακοποιούς 2018».