Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών ζητάει την θεσμική αναγνώριση του θεραπευτικού ρόλου των σκύλων στη ζωή των διαβητικών.

syned

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Σ.Υ.Ν.Ε.Δ., "Σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως στην Αμερική, Καναδά αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία έχει αναγνωριστεί η σημασία της συνοδείας εκπαιδευμένων σκύλων, ώστε να αναγνωρίζουν τις καταστάσεις υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας των διαβητικών φίλων τους. Για άλλη μια φορά οι σκύλοι αποδεικνύεται ότι δεν δρουν μόνο θεραπευτικά αλλά και διαγνωστικά, αφού μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης μπορούν να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και να σώσουν ανθρώπους". Και συνεχίζει: 
"Ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ. με αφορμή το γεγονός ότι μέλος μας έχει ήδη για λόγους αναγνώρισης υπογλυκαιμιών εκπαιδεύσει σκύλο ράτσας Λαμπραντόρ ανοίγει το θέμα της θεσμικής αναγνώρισης της παρουσίας του Σκύλου ειδοποίησης Διαβήτη (Diabetic Alert Dogs ) ζητώντας με σχετική επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την συμπλήρωση σχετικής νομοθεσίας που ισχύει και για τους σκύλους οδηγούς τυφλών και λοιπές αναπηρίες. 

Οι σκύλοι ειδοποίησης για τον διαβήτη είναι μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης τους κοινωνικοποιημένοι φιλικοί και προβλέψιμοι σε μαζικούς χώρους ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν και τις υπογλυκαιμικές κρίσεις απαλλάσσοντας από το άγχος τους διαβητικούς φίλους τους.

Ας αναδείξουμε το θέμα στην ελληνική κοινωνία. Το μόνο που μένει η θεσμική αναγνώρισή τους για να συνοδεύουν σε όλους τους χώρους μαζικής προσέλευσης (χώρους εστίασης διασκέδασης κ.λ.π) τους διαβητικούς φίλους τους. Και γιατί όχι να άλλη μια δυνατότητα ανάπτυξης των φιλοζωϊκών αισθημάτων μας και της αγάπης μας στους πιστούς μας φίλους".

Για να δείτε την επιστολή του ΣΥ.Ν.Ε.Δ. προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πατήστε εδώ.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr