eom

Ένα δώρο ζωής αναμένουν οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται στις λίστες αναμονής μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας μας. Το δώρο αυτό προέρχεται από την ψυχική δύναμη των οικογενειών των δοτών που μέσα από τον πόνο της απώλειας βρίσκουν την δύναμη να δώσουν την συγκατάθεσή τους και να δωρίσουν τα όργανα των αγαπημένων τους προσώπων σε άλλους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Όλες οι οικογένειες που συναίνεσαν στην δωρεά οργάνων αλλά και η πολύτιμη βοήθεια του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας αποτελούν τους σημαντικότερους κρίκους που συνέβαλαν στην αύξηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων κατά την τελευταία τριετία στη χώρα μας. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2015 είχαμε συνολικά 39 δότες, κατά το έτος 2016 51 δότες και κατά το έτος 2017 μέχρι και σήμερα είχαμε συνολικά 55 δότες οργάνων.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ & Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθ. Ανδρέας Καραμπίνης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτή την προσφορά μπορούν να έχουν καλύτερη ζωή και να σωθούν μέχρι και 20 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης. Ας δώσουμε μια ευκαιρία, μέσα από την δωρεά, στους συνανθρώπους μας να ζήσουν καλύτερα. Με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, την 1η Νοεμβρίου, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε όλες τις οικογένειες που βρήκαν την δύναμη να κάνουν αυτό το άλμα αγάπης υπερβαίνοντας την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.»

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr