fsth logo

Οι εγγραφές για τον τρίτο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με θέμα "ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ", ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. Η ενημέρωση από τον ΦΣΘ αναφέρει:

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων κύκλων των μεταπτυχιακών μας μαθημάτων με θέμα τις παθήσεις του αναπνευστικού και την Καρδιακή Ανεπάρκεια, οι οποίοι αγκαλιάστηκαν θερμά από όλους τους συναδέλφους, προχωράμε στον τρίτο κύκλο των μαθημάτων μας με θέμα "ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ".

Κάθε κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων έχει, ως γνωστόν, αντικείμενο εκπαίδευσης μια ενιαία θεματική ενότητα με ανάλογη δομή και συγκρότηση, ώστε μετά το τέλος της, ο φαρμακοποιός να έχει μια ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πλήρη γνώση ενός συστήματος του οργανισμού, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των θεραπευτικών – φαρμακευτικών προσεγγίσεων.

Ως ημέρα εκπαίδευσης επιλέχθηκε και γι’ αυτόν τον κύκλο η Δευτέρα, αρχής γενομένης στις 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8.00 το βράδυ, στην συνεδριακή αίθουσα του Συλλόγου μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των έξι (6) μαθημάτων που ολοκληρώνουν τον κύκλο του Σακχαρώδη Διαβήτη, ακολουθεί παρακάτω.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τον τρίτο κύκλο των μαθημάτων θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, δεδομένου ότι τα μαθήματα θα τα παρακολουθήσουν μόνο 100 άτομα, όση δηλαδή και η χωρητικότητα της συνεδριακής μας αίθουσας.

Οι συμμετοχές που θα δηλωθούν θα αφορούν και τα έξι (6) μαθήματα, η παρακολούθηση δηλαδή ολόκληρου του κύκλου των μεταπτυχιακών μαθημάτων είναι υποχρεωτική, ώστε ο φαρμακοποιός που θα τα παρακολουθήσει να έχει ολοκληρωμένη γνώση του θεματικού αντικειμένου και να μοριοδοτηθεί από το ΙΔΕΕΑΦ.

Οι εγγραφές για τον τρίτο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνικά στα γραφεία του Συλλόγου, στον αριθμό 2310 471776. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

30/10/2017 ώρα 8.00 μ.μ.

Εισηγητής: Ανδρεάδης Βασίλειος, Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, τέως Επιστημονικός Συνεργάτης Διαβητολογικού κέντρου ΓΠΝΘ Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκης.

Τίτλος: Ορισμός, Διάγνωση και ταξινόμηση του Σακχαρώδη Διαβήτη

20/11/2017 ώρα 8.00 μ.μ.

Εισηγητής: Γκιντίκας Στέργιος, Παθολόγος – Διαβητολόγος Επιμελητής Β΄ Παθολογικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ, Θεσσαλονίκη.

Τίτλος: Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ: Αντιδιαβητικά δισκία και ενέσιμες θεραπείες, πλην ινσουλινών

11/12/2017 ώρα 8.00 μ.μ.

Εισηγητής: Διδάγγελος Τριαντάφυλλος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας, τμήμα ιατρικής ΑΠΘ, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Α΄Προπαιδευτική κλινική ΑΧΕΠΑ, Μέλος Δ.Σ ΕΛΕΜΕΔ

Τίτλος: Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ: Ινσουλίνη

15/01/2018 ώρα 8.00 μ.μ.

Εισηγητής: Κούρτογλου Γεώργιος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Υπεύθυνος Παθολογικού και Διαβητολογικού τμήματος, κλινική Άγιος Λουκάς, Θεσσαλονίκη.

Τίτλος: Υπογλυκαιμία

29/01/2018 ώρα 8.00 μ.μ.

Εισηγητής: Καρράς Σπυρίδων, Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ, Πανεπιστημιακός Υπότροφος, Τμήμα Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισμού Α΄ Παθολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη.

Τίτλος: Χρόνιες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη

12/02/2018 ώρα 8.00 μ.μ.

Εισηγητής: Κλείτσας Άγγελος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Κλινική Θέρμη, Θεσσαλονίκη.

Τίτλος: Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακή νόσος

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr