pills2 new

Mε αφορμή τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, από διάφορους φορείς, την ενημερωτική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την πιστή τήρηση των διατάξεων κατά τη διαδικασία έκδοσης των συνταγών, o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του επί του θέματος:

1. Όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και έχουν τη έγκριση του ΕΟΦ είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Οποιαδήποτε κινδυνολογία που αφορά στην υγεία των ασθενών, προκαλεί σύγχυση και δημιουργεί αναστάτωση στη φαρμακευτική αγορά.

2. Η εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2012 και δεν αποτελεί κάτι νέο στη διαδικασία έκδοσης την συνταγών.

3. Την αποκλειστική ευθύνη για τη συνταγογράφηση φέρει ο γιατρός, ο οποίος οφείλει παράλληλα να τηρεί τους κανόνες ορθής Ιατρικής Πρακτικής.

4. Η επιλογή της θεραπείας είναι ευθύνη του γιατρού όμως και ο φαρμακοποιός έχει το δικό του ποσοστό ευθύνης στην εκτέλεση της συνταγής.

5. Η κινδυνολογία και η φιλολογία για «κερκόπορτες» και για «επικίνδυνα φάρμακα», δεν συνάδουν με τη διαπιστωμένη βούληση όλων των παρόχων Υγείας για τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Παρεπιπτόντως η μνημονευθείσα στο Δελτίο Τύπου του Ι.Σ.Α. απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με αριθμό 3802/14, απορρίπτει την αίτηση ακύρωσης του ΙΣΑ κατά της υποχρεωτικής συνταγογράφησης με δραστική ουσία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιλαμβανόμενος τις δυσχέρειες του Συστήματος Υγείας, συνεχίζει να στηρίζει τις σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις του όπως έχουν διατυπωθεί για την παροχή πλήρους Φαρμακευτικής Περίθαλψης σε όλους τους πολίτες, αλλά δεν θα διστάσει να στηλιτεύσει και τις πρακτικές, από όπου και αν προέρχονται, που είναι σε βάρος του Φαρμακοποιού και της επιστήμης που υπηρετεί.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr