DSC 0006

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Λ’ Πανελληνίου Συνεδρίου της ΟΣΦΕ, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, στις 10 και 11 Ιουνίου, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (ΣΥ.Φ.ΘΕ.Βόλου).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συνεταιρισμών τόνισαν την ανάγκη να μείνουν τα φαρμακεία και οι συνεταιρισμοί σε ελληνικά χέρια, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο πολυεθνικών κολοσσών. Επισήμαναν, μάλιστα, ότι για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η στήριξη της πολιτείας στους συνεταιρισμούς φαρμακείων.

Αναλυτικότερα, το Συνέδριο έθεσε τους στόχους για να μπορούν οι συνεταιριστικές μονάδες να υποστηρίξουν το φαρμακείο στην άσκηση υπηρεσιών φροντίδας υγείας, καθώς η επιβίωση του φαρμακείου σχετίζεται με την εκπλήρωση της αποστολής του ως μέρος του Συστήματος Υγείας. Ακόμη, οι ομιλητές επισήμαναν ότι οι δράσεις πρόληψης της υγείας και η συμμόρφωση των ασθενών με τη θεραπεία, πραγματώνουν τον ασθενοκεντρικό προσανατολισμό, προκειμένου τα φαρμακεία να αντιμετωπίσουν πιο δυναμικά τις δυσχέρειες που έχουν επιφέρει η οικονομική κρίση και οι εξελίξεις στη φαρμακευτική αγορά.

Στην έναρξη, τους συνέδρους καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου κ. Απόστολος Λατζώνης και χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης. Ακόμη, τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Ματσιόλης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντώνης Λάσκος και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγχιάλου κ. Γεώργιος Κίτσος. Τέλος, ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κηπουρός, ο οποίος και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ο ρόλος του φαρμακοποιού».

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ήταν ανοικτή για όλους τους φαρμακοποιούς. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το πώς το φαρμακείο, μέσα από την καθημερινή λειτουργία του, θα παρέχει τις ανωτέρω υπηρεσίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα δύο στρογγυλά τραπέζια, για την πολιτική υγείας και ανάπτυξη στα χρόνια της επιτροπείας, και για το φαρμακείο των υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της δεύτερης μέρας, οι αντιπρόσωποι των ΣΥ.ΦΑ. όλης της χώρας συζήτησαν τη στενότερη συνεργασία, τις καινοτομίες και την ανάπτυξη του συνεταιριστικού δικτύου, που αποτελεί σήμερα τον κορμό του φαρμακευτικού χονδρεμπορίου.

Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου

egkainia syfthe

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι κ.κ. Απόστολος Λατζώνης, πρόεδρος ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου, Άλκης Καρατζίκας, αντιπρόεδρος ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου, και Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος Φ.Σ. Μαγνησίας και γραμματέας ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η ΒΙΑΝΕΞ - ΒΙΑΝ

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr