syntagografisi 2new

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με την εισαγωγή νέων Κανόνων Ορθής Συνταγογράφησης Διαγνωστικών Εξετάσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για τα εξής:

- Οι συγκεκριμένοι κανόνες αποτελούν τμήμα ενός συνόλου κανόνων που είχαν αποσταλεί από τον Οργανισμό στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στην ΗΔΙΚΑ. Η ενσωμάτωσή τους, έγκειται στις αρμοδιότητες και τις τεχνικές δυνατότητες της ΗΔΙΚΑ.

- Το σύνολο αυτών των κανόνων βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια, αφού διαμορφώθηκε έπειτα από στατιστική μελέτη της συνταγογραφικής πρακτικής για διαγνωστικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα της οποίας αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες Βέλτιστης Ιατρικής Πρακτικής και Ορθής Συνταγογράφησης. 

- Η πρόταση του Οργανισμού στάλθηκε για διαβούλευση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι επιστημονικές απόψεις των Ιατρικών Εταιρειών, ενώ ζητήθηκε και η γνώμη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Κατόπιν, αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να ενσωματωθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

- Η εφαρμογή τους είναι προς όφελος όλων. Αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην δαπάνη για διαγνωστικές εξετάσεις (περιορισμός claw back) με ταυτόχρονο
όφελος για την Πολιτεία και τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση περαιτέρω συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων από τους επαγγελματίες υγείας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS