syntagografisi new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, την Τρίτη 9.2.2016, με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι οι γενικοί γιατροί δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), το υπουργείο Υγείας, παρά το γεγονός ότι η κατάρτιση της Θετικής λίστας είναι σε διαδικασία διαβούλευσης, διευκρινίζει τα παρακάτω:

- Οι γενικοί γιατροί θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακα για το άσθμα και τη ΧΑΠ, ακριβώς όπως έκαναν μέχρι σήμερα.

- Ο μόνος περιορισμός θα αφορά σκευάσματα τα οποία είναι υψηλού κόστους και απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ασθενών με ανθεκτική ΧΑΠ. Στόχος αυτής της ρύθμισης είναι η αποφυγή της μη αναγκαίας συνταγογράφησης και ο έλεγχος της δαπάνης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

- Τα παραπάνω σκευάσματα θα συνταγογραφούνται από πνευμονολόγο την πρώτη φορά και στη συνέχεια από τους γενικούς γιατρούς. Επομένως, δεν τίθεται θέμα ασφάλειας και ταλαιπωρίας των ασθενών με ΧΑΠ αφού οι γενικοί γιατροί θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους.

Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στο αγαθό του φαρμάκου, η ασφάλεια των ασθενών και των χρονίως πασχόντων και η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS