isathens

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την αντίθεσή του στην καθιέρωση της πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα όπως προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και καλεί την κυβέρνηση να το επανεξετάσει. Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου "Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν και δεν μπορεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί." Και συνεχίζει:

"Αντιθέτως, θα αποτελέσει μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος. Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή.

Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας που δεν έχει εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη διαδικασία.
Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία."

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr