pills 14

Με την υπ' αριθμόν 2354 / 30.6.2015 επιστολή του προς την πρόεδρο του ΕΟΦ, κα Κατερίνα Αντωνίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά τον αυστηρό έλεγχο της διακίνησης των φαρμάκων σε όλη την αλυσίδα διανομής από τη βιομηχανία μέχρι τον τελικό ασφαλισμένο και την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών μέχρι να ομαλοποιηθούν οι επικρατούσες συνθήκες. Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει:

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκπροσωπώντας τα 10.000 φαρμακεία σε ολόκληρη την χώρα, σας μεταφέρει έναν πρώτο απολογισμό της χθεσινής ημέρας που αφορά την λειτουργία της λιανικής αγοράς φαρμάκου.

Με την καθοδήγηση των Φαρμακοποιών και προφανώς με την συνεισφορά και των άλλων παρόχων υγείας η χθεσινή μέρα 29.6.2015 κύλησε ομαλά και τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν, αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς , σε συνεργασία και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Επειδή όμως ότι δεν γνωρίζουμε την χρονική διάρκεια της κρίσης και με δεδομένο ότι τα φαρμακεία αποτελούν τους πρώτους αποδέκτες στην όποια εμφάνιση των προβλημάτων,

ζητάμε

- Τον αυστηρό έλεγχο της διακίνησης των φαρμάκων σε όλη την αλυσίδα διανομής από την βιομηχανία μέχρι τον τελικό ασφαλισμένο.

- Την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών μέχρι να ομαλοποιηθούν οι επικρατούσες συνθήκες.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr