pills 11

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν ΔΒ4Γ/Π60/2/οικ.2282/23.1.2015 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, "Οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να αριθμούν εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, τις συνταγές που έχουν εκτελέσει με αύξουσα συνεχή αρίθμηση μηνιαία και να τις καταχωρούν στο τέλος κάθε μήνα σε ειδικές καταστάσεις φυσικών ή μαγνητικών μέσων, τις οποίες θα υποβάλλουν στον Οργανισμό." Και συνεχίζει:

Η αρίθμηση των συνταγών θα γίνεται στο μαγνητικό μέσο που διατηρείται στο φαρμακείο. Σε περίπτωση χειρόγραφων συνταγών αυτές θα ηλεκτρονικοποιούνται και θα λαμβάνουν αύξουσα συνεχή αρίθμηση σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταχώριση και θα αριθμούνται χειρόγραφα με τον ίδιο αριθμό που λαμβάνουν από το μαγνητικό μέσο. (πχ. ηλεκτρονική συνταγή εκτελείται ηλεκτρονικά στις 5/6/2014 και λαμβάνει ηλεκτρονικά αριθμό πχ 23. Ακολούθως εμφανίζεται χειρόγραφη συνταγή, η οποία εκτελείται ηλεκτρονικά και λαμβάνει αρ. 24 και χειρόγραφα επί της συνταγής συμπληρώνεται ο αριθμός 24.)

Σε περίπτωση εκτέλεσης χειρόγραφων συνταγών που δεν δύνανται να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά (πχ συνταγές με γαληνικά σκευάσματα, εμβόλια απευαισθητοποίησης), καθώς και σε περίπτωση που δεν υποστηρίζεται από το ηλεκτρονικό σύστημα του φαρμακείου η αύξουσα συνεχής αρίθμηση του συνόλου των συνταγών, το σύνολο των συνταγών θα φέρει χειρόγραφη αύξουσα συνεχή αρίθμηση και η καταχώριση θα γίνεται σε χειρόγραφες ειδικές καταστάσεις.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr