Αμέσως μετά την απόσυρση από το ΥΥΚΑ της Υπουργικής Απόφασης για τα «Καθήκοντα και αρμοδιότητες νοσηλευτών-τριών», σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ τονίζει ότι "Με μια πρωτοφανή κίνηση που δεν έχει προηγούμενο, ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, υπό την ασφυκτική πίεση των ιατρικών συλλόγων και ενώσεων, απέσυρε την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Νοσηλευτών, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της στην εφημερίδα της κυβέρνησης." Και συνεχίζει:

 

"Οι κυβερνώντες, προφανώς εκτιμώντας ότι ενόψει των εκλογών θα αποκομίσουν εκλογικά οφέλη από τους αλαλάζοντες εκπροσώπους των ιατρικών συλλογικών οργάνων, δε δίστασε να θυσιάσει μαζί με την ηθική και τη λογική, το επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων νοσηλευτών.

Η αποσυρθείσα υπουργική απόφαση, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αποτυπώσει την πραγματικότητα και να επισημοποιήσει την καταγραφή των νοσηλευτικών πράξεων που ούτως ή άλλως εκτελούνται εδώ και δεκαετίες.

Το πολυπληθές ιατρικό προσωπικό της χώρας, απροκάλυπτα και ωμά, προσπάθησε και κατόρθωσε να επιβάλλει το νόμο του ισχυροτέρου, αρπάζοντας στην κυριολεξία τις νόμιμες κλινικές μας αρμοδιότητες, φοβούμενο προφανώς το άνοιγμα της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας από τους νοσηλευτές και τη συνακόλουθη περιστολή των πλούσιων προνομίων που αφειδώς τους προσφέρονται από το ιατροκεντρικά προσανατολισμένο σύστημα της υγείας.

Προφανώς η κατίσχυση ενός σύγχρονου συστήματος κατ’ οίκον φροντίδας, με νόμιμες και φορολογημένες αμοιβές από την άσκηση του υγειονομικού έργου και με την ταυτόχρονη πάταξη της παραοικονομίας, φαίνεται ότι ενόχλησε όσους έχουν επί σειρά ετών συνηθίσει να παρασιτούν, ακροβατώντας στις παρυφές της νομιμότητας.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά μεροληπτώντας και φοβούμενη η το εκλογικό κόστος, προτίμησε να πάρει το μέρος των γιατρών ικανοποιώντας το παράλογο και ανήθικο των απαιτήσεών τους, καλεί τους νοσηλευτές να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους εμπράκτως."

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS