Με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε στις 26.08.2014 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σύσκεψη για το ζήτημα της καταπολέμησης της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης αναβολικών ουσιών. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Στυλιανός Στασινόπουλος, καθώς και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Τζοΐτης και ο Υποδιοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς, για την καταπολέμηση της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης αναβολικών ουσιών στη χώρα μας.

Συμφωνήθηκε να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων από μεικτά κλιμάκια φορέων των συναρμόδιων Υπουργείων και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η αναζήτηση μέτρων ευαισθητοποίησης των πολιτών με γνώμονα την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας όλων των απαγορευμένων ουσιών αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας από τις αρνητικές συνέπειες τους ιδιαίτερα στη νεολαία.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS