Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

thepdpsiadis 2

Όπως δημοσιεύει το pharmateam, "Άμεση ήταν η απάντηση του κου Κυριάκου Θεοδοσιάδη, αντιπροέδρου του ΠΦΣ, στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ (link) για την εξόφληση των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ." Έπειτα από επικοινωνία που είχε το pharmateam μαζί του, ο κ. Θεοδοσιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Είναι θετικό το γεγονός ότι στο χώρο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και δη της τρικομματικής κυβέρνησης, υπάρχει κινητικότητα και προβληματισμός σχετικά με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα σχετικά με την εξόφληση των υποχρεώσεών του, που είτε παρέλαβε από ασφαλιστικά ταμεία που απορρόφησε, είτε δημιουργήθηκαν από την ημέρα ίδρυσής του και εντεύθεν. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση σχετικά με τις αδυναμίες του ΕΟΠΥΥ συντηρεί ελπίδες βελτίωσής του, αν και νομίζω ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με πρόθεση να ληφθούν επιτέλους ριζικά και ρηξικέλευθα μέτρα.

Σχετικά με την πρόθεση της Κ.Ο. του Π.Α.ΣΟ.Κ. να προτείνει νομοθετική ρύθμιση για την άμεση καταβολή προκαταβολής ύψους 70% των παλαιών οφειλών που υφίσταντο την 31.12.11, άποψή μου είναι ότι για την εξόφληση των οφειλών αυτών ψηφίστηκαν δύο νόμοι, (Ν.4038/2012, Ν.4132/2013) έχουν εκδοθεί όσες οδηγίες κρίθηκαν σκόπιμες και υπάρχουν τα χρήματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεσμευμένα για να απορροφηθούν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Επομένως δεν υπάρχει έλλειψη νομοθετικής κάλυψης. Υπάρχει τεράστια έλλειψη ηγετικής καθοδήγησης στον ΕΟΠΥΥ, που θα υπερκεράσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νοοτροπίες του περασμένου αιώνα, που αναζητούν δικαιολογίες και αφορμές για να μη γίνει το παραμικρό. Εκεί χρειάζεται η άνωθεν παρέμβαση για να αντιληφθούν κάποιοι ότι στη σημερινή Ελλάδα που ψυχορραγεί, οι πρακτικές και οι ταχύτητες του περασμένου αιώνα δεν έχουν θέση."