Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

sfee

Αθήνα, 24 Απριλίου 2013 – Με αφορμή την επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, ο ΣΦΕΕ δηλώνει την αμέριστη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια πάταξης φαινομένων που δημιουργούν σοβαρές ελλείψεις, στερούν τους Έλληνες ασθενείς από τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία τους και διαταράσσουν την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις θεραπείες. Σε μια τόσο κρίσιμη για την υγεία εποχή στη χώρα μας, ο ΣΦΕΕ τάσσεται υπέρ της εξυγίανσης της ελληνικής αγοράς από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές και υπέρ των εντατικών ελέγχων για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει την ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου οι έλεγχοι πιστοποίησης να ενταθούν και οι διαδικασίες να είναι λιγότερο χρονοβόρες. Την ανάγκη αυτή επιτείνει η τρέχουσα συγκυρία, που η λήψη επώδυνων μέτρων συντελεί, μεταξύ άλλων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τα φάρμακα στη χώρα μας αφήνοντας πρόσφορο το έδαφος για κερδοσκοπία μέσω των επανεξαγωγών τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την κίνηση του Υπουργείου Υγείας για αυστηροποίηση των ποινών των παραβατών και δηλώνουμε σύμμαχοι και αρωγοί στη μάχη της πάταξης ανάλογων περιστατικών.