Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios 4

Παρατίθεται η ενημέρωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Απριλίου 2013.

Α) Στην Γεν. Συνέλευση της 22ας/4/2013 ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (2 κατά και 18 λευκά) η ρύθμιση όλων των ζητημάτων που αφορούν την έναρξη λειτουργίας του σωματείου (ΔΙΑ.ΛΟ.ΜΕ.Φ.Σ.Α.). Επικυρώθηκε επίσης η δημιουργία του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, το οποίο όπως ορίζει το καταστατικό του, είναι ταυτόσημο με το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. Μέχρι σήμερα στον ΦΣΑ έχουν κατατεθεί 2.700 δηλώσεις συμμετοχής στο σωματείο. Όσοι έχετε καθυστερήσει την υποβολή, παρακαλούμε όπως το δυνατό συντομότερο την καταθέσετε στο Σύλλογο, ώστε να προχωρήσει η λειτουργία του σωματείου.

Β) Στην Γενική συνέλευση μεταξύ των συνδικαλιστικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, συζητήθηκε και το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων σε συνάρτηση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ύπαρξη του διευρυμένου ωραρίου φαρμακείων.
Η πρόταση η οποία ψηφίστηκε στο τέλος της Συνέλευσης ομόφωνα ήταν η εξής:
Άμεση σύγκληση τομέων, ανά Καλλικρατικό Δήμο και απόφαση περί του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων σε συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένες μέρες σε κάθε τομέα.

Η συγκέντρωση των τομεαρχών στις 17-4-2013, δεν απέφερε καρπούς διότι κάποιοι τομεάρχες εξέφρασαν απλά την άποψή τους, αφού δεν είχαν κάνει προηγουμένως συγκέντρωση τομέα, αλλά και επειδή τα προβλήματα ανά τομέα ποικίλουν ανάλογα με διάφορες παραμέτρους.

Καλούνται λοιπόν οι τομεάρχες, να καταγράψουν ΑΜΕΣΑ με τοπικές συνελεύσεις τις αποφάσεις των μελών του τομέα τους, και να τις προσκομίσουν στον Σύλλογο, όπου και θα γίνει προσπάθεια σε νέα συνάντηση τομεαρχών – αν χρειαστεί – να συγκληθούν οι διάφορες απόψεις που πιθανότητα να υπάρξουν. Μετά το Πάσχα, θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση για επικύρωση των όποιων αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση των αποτελεσμάτων, των αποφάσεων των τομέων – Καλλικρατικών Δήμων θα γίνει με όλες τις Δημοκρατικές διαδικασίες και με πλήρη διαφάνεια.

Διαδικασία σύγκλησης:
1) Οι τομεάρχες θα πρέπει να συγκαλέσουν Καλλικρατικούς Δήμους. Π.χ.: Δήμος Κηφισιάς (αποτελείται πλέον με τον Καλλικράτη , από Κηφισιά, Ν.Ερυθραία και Εκάλη). Δήμος Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Ν.Πεντέλη). Δήμος Βάρης (Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη). Δήμος Ωρωπίων (Ωρωπός, Αυλώνας, Κάλαμος, Συκάμινο, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτη, Αφίδνες) κ.λ.π. Άρα, θα συνεργαστούν οι τομεάρχες των περιοχών αυτών, για κοινή πλέον συγκέντρωση εντός Καλλικρατικού Δήμου. Υπάρχει ήδη στο www.fsa.gr ανηρτημένος κατάλογος με τους Καλλικρατικούς Δήμους.

2) Η κλήση των μελών του κάθε τομέα, αποτελεί ευθύνη των τομεαρχών και δεν χρειάζεται να ενημερώσουν για αυτό τον Σύλλογο.

3) Είναι ευνόητο ότι όπου οι τομεάρχες θεωρούν ότι πρέπει να τοποθετηθούν κάλπες να το κάνουν.

4) Τα αποτελέσματα θα πρέπει να κατατεθούν στο σύλλογο, αναφέροντας αριθμό συμμετοχής μελών του τομέα και αποτελέσματα ψηφοφορίας, με υπογραφή των αντίστοιχων τομεαρχών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή περαιτέρω διευκρίνιση απευθυνθείτε στην γραμματεία του Συλλόγου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                   ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ