stavros

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013: Σήμερα εντόνως προβληματισμένοι από την ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος, σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας, τόσο όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των μελών μας αλλά και την συνεχή επιβάρυνση της καθημερινότητας, πρόεδροι από όλη την Ελλάδα αποφασίσαμε να βρεθούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να συνθέσουμε μια στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε με απάθεια τις εξελίξεις που θα μας οδηγήσουν σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες. Δεν μπορούμε να τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα που ορισμένους μεν εκπλήσσουν, αλλά κάποιοι που γνώριζαν τα μνημόνια τα ανέμεναν... Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με τον αργό αλλά σταθερό θάνατο που μας επιφυλάσσουν. Δεν μπορούμε να αφήνουμε να ευτελίζουν τον κλάδο ύποπτα δημοσιεύματα και ανώνυμες καταγγελίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης.

Διαπιστώσαμε λοιπόν τα εξής:

• Η τακτική των λαθεμένων χειρισμών και των συνεχών συμβιβασμών του ΠΦΣ, οι υποσχέσεις με τα διάφορα χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν, καθώς και η συστηματική υπονόμευση των κινητοποιήσεων μας, δεν παρέχουν καμία αισιοδοξία για άμεσες και μελλοντικές διεκδικήσεις. Είναι πλέον δεδομένο ότι με ηγεσία που δεν εμπνέει δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και καταστάσεις που λειτουργούν είς βάρος μας.

• Οι συνεχιζόμενες πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ σε δόσεις, με χρονοδιαγράμματα εκτός κάθε λογικής που έχουν πλέον καθιερωθεί, δεν δύνανται σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ικανοποιητικές, αλλά τουναντίον καταστροφικές για τα μέλη μας. Αυτού του είδους οι πληρωμές, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την στοιχειώδη επιβίωση του μέσου Ελληνικού φαρμακείου, αφού ως γνωστόν και οι επιταγές δεν μπορούν να πληρωθούν με δόσεις.

• Η υποβάθμιση της σημασίας της διεύρυνσης του ωραρίου από τον ΠΦΣ, εναποθέτοντας την λύση του προβλήματος στην παρούσα Κυβέρνηση, αποτέλεσε άλλη μία εγκληματική αστοχία που έπληξε θανάσιμα την εσωτερική συνοχή όλων των συλλόγων της Χώρας.

• Η επί της ουσίας αποδοχή εκ μέρους του ΠΦΣ της μνημονιακής επιλογής της προγραματισμένης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δανειστών μας, έχει οδηγήσει την ποιότητα της παρεχόμενης υγείας στον Ελληνα πολίτη σε πλήρη υποβάθμιση και θα οδηγήσει άμεσα σε κλείσιμο το 30% τουλάχιστον του Ελληνικού φαρμακείου.

• Η συνεχής απαξίωση των πρωτοβαθμίων οργάνων εκ μέρους του ΠΦΣ, κορυφώθηκε με την υπογραφή της διαβόητης πλέον σύμβασης με την UNISYSTEMS.

Μετά τις ανωτέρω διαπιστώσεις αποφασίσαμε:

• Την δημιουργία επιχειρηματικής ομπρέλλας όλων των φαρμακείων της χώρας με την ίδρυση εταιρείας ειδικού τύπου εκμετάλευσης φαρμακείων ανά νομό της χώρας, με γνώμονα την σωτηρία ΟΛΩΝ των φαρμακοποιών, αφού πλέον η εξακολούθηση της λειτουργίας ΟΛΩΝ των φαρμακείων κρίνεται επισφαλής.
• Ζητούμε από τον ΠΦΣ, αν δεν υλοποιηθεί η ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας περί τήρησης του Νόμου που επιβάλλει την εξόφληση όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τους φαρμακοποιούς μέχρι την 31η Μαρτίου 2013 , να οργανώσει Πανελλαδική κινητοποίηση από την 1η Απριλίου , απενεργοποιώντας παράλληλα τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του ΕΟΠΥΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ το Σάββατο 6 Απριλίου (ημέρα έναρξης του HELLAS PHARM) στις 14:30, σε ειδική αίθουσα στο ξενοδοχείο απέναντι από την HELEXPO, όλους τους Προέδρους της Χώρας αλλά και τους συναδέλφους, οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά του κλάδου μας ή να καταθέσουν τις απόψεις τους, πριν ... καταλήξουμε να καταθέσουμε όλοι τις άδειες των φαρμακείων μας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σοφιανόπουλος Ανδρέας ( ΑΧΑΙΑΣ )
Τσικανδηλάκης Γιάννης ( ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ )
Χαλιγιάννης Ηλίας ( ΡΟΔΟΠΗΣ )

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Ασημακόπουλος Παναγιώτης (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ)
Βαβαρούτσος Γιώργος ( ΛΑΚΩΝΙΑΣ )
Γουτκίδης Πασχάλης (ΕΒΡΟΥ)
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης (ΗΛΕΙΑΣ)
Λουράντος Κωνσταντίνος (ΑΤΤΙΚΗΣ)
Πανδή Νικολέττα (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
Προβιδάκη Αγγελική (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)
Φουτούλης Νικόλαος (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ)

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS