Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Ποιες παροχές ΕΟΠΥΥ κάνουν φτερά

euro 3

Το Θεό τους δε φαίνεται να έχουν οι δανειστές μας καθώς δεν είναι ακόμα ευχαριστημένοι από τα αλλεπάλληλα κουρέματα στο χώρο της Υγείας, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα. Τι είπαν για τον ΕΟΠΥΥ και τι ζήτησαν να κοπεί κι άλλο από το σύστημα υγείας και τις παροχές. (Πηγή: iatropedia.gr, της Δήμητρας Ευθυμιάδου)

«Διαβασμένοι» και ιδιαίτερα σκληροί και κάθετοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας που συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει.
«Κόψτε κι άλλο» είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ καθώς θεωρούν ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο στο χώρο της Υγείας.

Ζήτησαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις δαπάνες, τα χρέη του φορέα αλλά και τις παροχές που δίνονται στους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους. Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia, ζήτησαν επιμόνως να προχωρήσουν άμεσα οι περικοπές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους ώστε να περιορισθούν περαιτέρω οι δαπάνες.

Γι' αυτό και το ψαλίδι στον ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται και εντείνεται. Ειδικότερα οι τροϊκανοί επέμεναν ιδιαίτερα στα ποσοστά συμμετοχής των ασθενών για νοσηλεία σε κλινικές. Αυτές διαμορφώνονται πλέον στο 50% για όσους ανήκουν στον ΟΓΑ και 30% για όλους τους υπόλοιπους. Κάτι που ισχύει φυσικά και για τα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Επίσης ζήτησαν κι άλλες περικοπές σε …πολυτέλειες όπως τις θεωρούν, σαν τα ορθοπεδικά είδη που δίνονται σε τραυματισμούς κ.λπ., στις μετακινήσεις ασθενών για θεραπεία όπως είναι οι νεφροπαθείς, στα επιδόματα τοκετού, στα γυαλιά οράσεως τα οποία πλέον θα ανανεώνονται κάθε 4 χρόνια και με τη μισή αποζημίωση, καθώς μεταξύ άλλων και σε φυσιοθεραπείες.

Ιδιαίτερα εστίασαν όμως και στα φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να πρέπει να πέσει κι άλλο μαχαίρι.
Πολυέξοδο θεωρούν όμως και το σύστημα με τους συμβεβλημένους γιατρούς γι αυτό και ζητούν άμεσα να κοπεί άλλο ένα 10% από το ιατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ. Να σημειωθεί ότι το 2012 είχε περιορισθεί άλλο ένα 10%.