salmas 4

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2013: Αισθητή μείωση παρουσίασε η τελική φαρμακευτική δαπάνη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς. Συγκεκριμένα η τελική δαπάνη Ιανουαρίου 2013 διαμορφώθηκε στα 226.1 εκ. ευρώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012 που ήταν 274.7 εκ. ευρώ. Η μείωση αγγίζει το ποσοστό του 17.7%.

Ο κ. Σαλμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τα στοιχεία της φαρμακευτικής δαπάνης Ιανουαρίου του έτους είναι ενθαρρυντικά. Φαίνεται ότι επιτυγχάνουμε τον στόχο του 2013 μαζί και με την απόδοση των μέτρων του νέου Δελτίου Τιμών αλλά και της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή εκτιμούμε ότι θα πιάσουμε τον στόχο.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, σε συνεργασία με τον τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, παρουσίασαν το νέο καθεστώς που διέπει τις κλινικές μελέτες σύμφωνα με τη σημερινή Υπουργική απόφαση.

Για το θέμα αυτό ο κ. Σαλμάς δήλωσε:

Η ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, ενισχύεται με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις κλινικές έρευνες. Προσδοκούμε τα δύο επόμενα χρόνια να επενδυθούν 300 εκ. από φαρμακευτικές επιχειρήσεις.


Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος τόνισε:

Η εθνική επιτροπή δεοντολογίας θεώρησε σκόπιμο, απαραίτητο και αναγκαίο να αποκωδικοποιήσει και να απλουστεύσει διαδικασίες προκειμένου οι κλινικές μελέτες στην χώρα μας να είναι γρήγορες και αξιόπιστες. Σε στενή και αρμονική συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον κ. Σαλμά προτείναμε αυτές τις τροποποιήσεις οι οποίες αποτελούν από σήμερα Υπουργική απόφαση.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr