euro 3

Και αφού μετά από κόπους και πιέσεις καταφέραμε να περάσει η περίφημη τροπολογία που αίρει το νομικό κώλυμα, ώστε να πληρωθούμε τα 70 εκατ. ευρώ που μας χρωστούν τα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Οίκου Ναύτου, των υγειονομικών, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζών (όσοι δηλαδή ενέταξαν σε δεύτερο χρόνο τους κλάδους Υγείας τους στον ΕΟΠΥΥ), τώρα δεν υπάρχουν υπάλληλοι να κάνουν την απογραφή στα Ταμεία αυτά και να στείλουν τα εντάλματα…

Η εν λόγω τροπολογία πέρασε την περασμένη εβδομάδα σε νομοθέτημα «σκούπα» που αφορούσε ειδικά το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Στο άρθρο 4, παράγραφος 10, αναφέρει ωστόσο ότι «ο ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση των παροχών προς τους ασφαλισμένους του και των δαπανών του, δύναται να μεταβιβάζει πιστώσεις στους φορείς των οποίων οι κλάδοι υγείας εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στον Οργανισμό είτε να εκδίδει χρηματικά εντάλματα δαπανών (συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας εν όλω ή εν μέρει) - παροχών των οποίων η αναγνώριση και η εκκαθάριση έχει διενεργηθεί από τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα των ανωτέρω φορέων και της Γ.Γ.Κ.Α.».


Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι τα Ταμεία αυτά και ο ΕΟΠΥΥ αποκτούν την δυνατότητα αλληλοπίστωσης, δηλαδή μπορεί ο Οργανισμός να δώσει (τώρα που παίρνει το κονδύλι από το τελευταίο «πακέτο στήριξης») σε αυτά τα Ταμεία τα χρήματα που χρωστούν στους φαρμακοποιούς και εκείνα με τη σειρά τους να μας πληρώσουν τα ποσά που μας χρωστούν για το διάστημα πριν ενταχθούν τυπικά στον ΕΟΠΥΥ. Ειδικά δε οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Τρίπολης και Εύβοιας που εξυπηρετούν πολλούς ασφαλισμένους της ΔΕΗ και σε κάποιες περιπτώσεις τους χρωστά το Ταμείο αυτό δεκάδες χιλιάδες ευρώ, πήραν μια βαθιά ανάσα με την είδηση για το πέρασμα της τροπολογίας… Και τώρα μένουν πάλι χωρίς…αέρα! Το νέο εμπόδιο αφορά στη μετακίνηση των υπαλλήλων των κλάδων Υγείας αυτών των Ταμείων που έχει γίνει εδώ και μήνες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κόσμος να υπολογίσει ποιος χρωστάει τί σε ποιόν και να στείλει τα στοιχεία στον ΕΟΠΥΥ…

Έτσι, η «σκυτάλη» ήρθε πάλι στα χέρια των φαρμακοποιών και καλούμαστε πάλι εμείς να δώσουμε την λύση. Χρειάστηκε τρίωρη συσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και δύο μελών του ΔΣ του ΠΦΣ για να αποφασιστεί το αυτονόητο: Να έρθουν για ένα διάστημα και πάλι οι υπάλληλοι στις θέσεις τους ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο το εγχείρημα και να πάρουμε στα χέρια μας τα χρήματα που μας οφείλονται εδώ και δύο χρόνια!

Ήμαρτον! Ομαλοποιήστε το σύστημα ώστε να φτάνουν τα χρήματα εγκαίρως στους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων των υγειονομικών φορέων και όχι η γκρίνια περί δήθεν «προνομιακής» μεταχείρισης!

Πηγή: PHARMA TEAM

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS