Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

ΙΣΑ: Ζητούμε στο ακέραιο την αποπληρωμή των οφειλών 3 χρόνων.

isathens

Μετά από απόφαση του ΔΣ του σήμερα 24.1.2013, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του απέναντι στη συνεχιζόμενη οικονομική εξαθλίωση και αδικία σε βάρους των γιατρών της Αθήνας, οι οποίοι σε εθελοντική βάση επί τρία χρόνια παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε ασφαλισμένους, φορολογούμενοι για ποσά που δεν έλαβαν ποτέ, ακρωτηριασμένοι επιστημονικά και εκπαιδευτικά, όχι μόνο εξαναγκάστηκαν να μετατραπούν σε γραφιάδες των ηλεκτρονικών συστημάτων e-prescription και e-ΔΑΠΥ, τώρα εξαπατώνται εκ νέου για τα φορολογηθέντα δεδουλευμένα που τους υποσχέθηκαν και τώρα τα κουρεύουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ

• Καλούμε όλους τους γιατρούς μέλη του σε Προειδοποιητική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την 1η Φεβρουαρίου 2013

• Συγκροτούμε Πανυγιειονομικό Μέτωπο για την προετοιμασία σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που θα δρομολογηθούν μέσα στο Φεβρουάριο

• Δεν αποδεχόμαστε άλλο αυτό τον εμπαιγμό, την εξαθλίωση και την απειλή της επιβίωσης των γιατρών της Αθήνας. Δεν αποδεχόμαστε τις διαδικασίες του «κουρέματος» των αμοιβών των γιατρών, οι οποίοι έχουν πραγματικά γονατίσει, απλήρωτοι 3 χρόνια!!!

• Ζητούμε στο ακέραιο την αποπληρωμή των οφειλών 3 χρόνων προς τους γιατρούς της Αθήνας

• Ζητούμε τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους

• Ζητούμε τη θεσμοθέτηση πλήρους παροχής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης για τους ανασφάλιστους πολίτες

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κο Λυκουρέντζο και τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Σαλμά να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, διότι αλλιώς θα μείνει χαραγμένο στη συνείδηση του κάθε γιατρού αλλά και του κάθε ασθενή ότι τα μεγάλα συμφέροντα είναι εκείνα που εξυπηρετούνται μέσα από τέτοιες διαδικασίες και οι πάροχοι της Υγείας αδικούνται, με δεδομένο ότι αποτελούν τους στυλοβάτες του ΕΣΥ.
Θεωρούμε ότι ο στοιχειώδης σεβασμός της ελληνικής Πολιτείας προς τον έλληνα γιατρό που καθημερινά καταθέτει τον εαυτό του στο ιατρικό λειτούργημα, είναι η στήριξη της αξιοπρεπούς επιβίωσής του, ώστε να συνεχίσει να ασκεί την ιατρική στη χώρα του όπως επιβάλλει το ιατρικό λειτούργημα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ