Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios 4

Αθήνα, 16.1.2013: Ο ΕΟΠΥΥ, όπως είναι γνωστό προχώρησε σε εξόφληση των παλαιών οφειλών του ΟΠΑΔ. Υπάρχουν φαρμακεία τα οποία δεν έχουν εντοπίσει σε ποιο τραπεζικό λογαριασμό έχουν κατατεθεί τα οφειλόμενα ποσά. Κυρίως θα πρέπει να ελέγξουν τους λογαριασμούς στους οποίους πληρώνονταν από το ΙΚΑ.

Τα φαρμακεία τα οποία πληρώθηκαν σε κλειστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ΠΦΣ προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς θα ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, τα φαρμακεία που έχουν εκκρεμότητες όσον αφορά:

- Δήλωση περί αποδοχής της περικοπής του 3,5% σύμφωνα με το άρθρ. 34 του Ν.4038/2012
- Δήλωση ταυτοποίησης αριθμών συμβάσεων και στοιχείων επωνυμίας,
αφού καταχωρηθούν τα στοιχεία τους στην ΚΜΕΣ βάσει των δηλώσεων που έχουν υπογράψει, θα πληρωθούν σε δεύτερη ροή πληρωμών η οποία θα "τρέξει" έως τέλος Ιανουαρίου.

Επειδή δεχόμαστε τηλεφωνήματα από φαρμακοποιούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τη Δήλωση που πρέπει να υπογράψουν και το περιεχόμενο αυτής, επισημαίνεται ότι, αναλυτικές οδηγίες έχουν σταλεί στους τοπικούς φαρμακευτικούς Συλλόγους οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν λεπτομερώς τα μέλη τους.

Υπενθυμίζουμε ότι, σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να συγκεντρωθούν αυτές οι Υπεύθυνες Δηλώσεις.

Λόγω του ότι πολλά φαρμακεία δεν έχουν ακόμα αποστείλει την προαναφερόμενη Δήλωση, έχει ζητηθεί από τον ΕΟΠΥΥ και την ΚΜΕΣ παράταση και η τελική ημερομηνία αποστολής των Δηλώσεων στην ΚΜΕΣ από τον ΠΦΣ, είναι η 22.1.2013.

Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές Δηλώσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ