Προκλητική στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στους φαρμακοποιούς και την ανάγκη για ομαλή διάθεση φαρμάκων στους πολίτες

AGAThopoulou2

Δελτίο Τύπου, 11.12.2012: Το σκληρό πόκερ απέναντι στους φαρμακοποιούς της χώρας και την ομαλή διάθεση φαρμάκων, που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση να παίξει στις πλάτες του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, ανέλαβε από χτες χωρίς προσχήματα ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος.


Τώρα που εξαντλήθηκαν τα δακρύβρεχτα κυβερνητικά επιχειρήματα για τη δόση που περιμέναμε, ήρθε η ώρα του αυταρχισμού, της δημόσιας διαπόμπευσης και ενοχοποίησης του κλάδου, της λοιδορίας, της αλαζονείας και του ψεύδους. Αυτό συνάγεται από το χτεσινό παραλήρημα, αλλά και τη σημερινή στάση του κ. Λυκουρέντζου, απέναντι στη μαζική κινητοποίηση των φαρμακοποιών, που συγκάλεσε ο ΠΦΣ και οι Σύλλογοι του λεκανοπεδίου, έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην οποία παρευρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Όπως τόνισε η βουλευτής στις δηλώσεις της, η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου να καταφερθεί υπονομευτικά απέναντι στις νόμιμες συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις των φαρμακοποιών, να αμφισβητήσει το ρόλο, ακόμα και την μελλοντική τους ύπαρξη, στην προσπάθεια να διχάσει τον κλάδο, την ίδια ώρα που επιχειρεί να πείσει την κοινωνία ότι για όλα φταίνε οι φαρμακοποιοί, αποτελούν στάση και συμπεριφορά άλλων, μαύρων εποχών για τη δημοκρατία στη χώρα μας.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, συμφώνησε με την εκτίμηση των διαμαρτυρόμενων φαρμακοποιών, ότι το Υπουργείο δεν δείχνει καμία διάθεση συνεννόησης και κατέληξε ότι η λύση πλέον είναι «…να φύγουν, τώρα!!»

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS